IP-laskutus tunnetaan jatkossa nimellä Mobiilimaksu

Uuden maksutavan käyttöönottoa on päätetty vauhdittaa luomalla sille yhtenäinen brändi. Tähän saakka ns. IP-laskutusta omilla tuotenimillään tarjonneet operaattorit Elisa, TeliaSonera ja DNA ovat valtuuttaneet Teleforumin toteuttamaan hankkeen, jossa maksutavalle lanseerataan yhtenäinen nimi ja visuaalinen ilme sekä pelisäännöt maksutapahtumien toteuttamiselle. Tarkoituksena on tehdä toistaiseksi hitaasti yleistyneestä maksutavasta helposti tunnistettava ja turvallinen käyttäjille sekä lisätä palveluntarjoajien kiinnostusta sen käyttöönottoon. 

Alkuvuodesta julkaistava Mobiilimaksun visuaalinen ilme tarkoittaa ensisijaisesti Mobiilimaksu-ikonia sekä tietyt maksutapahtuman oleelliset tiedot sisältävää standardoitua näkymää, joka on esitettävä jokaisen maksutapahtuman yhteydessä. Jatkossa operaattorit edellyttävät sopimuskumppaniensa toimivan uuden ohjeistuksen mukaan, ja tällä hetkellä kyseistä maksutapaa jo käyttäville yrityksille tullaan antamaan kohtuullinen siirtymäaika palveluidensa päivittämiseen ohjeistuksen mukaiseksi.

Mobiilimaksulle rakennetaan myös verkkosivusto, jolla tarjotaan sekä käyttäjille että kauppiaille tietoa maksutavasta. Vuoden 2015 aikana tullaan järjestämään asiaan liittyvä tiedotuskampanja sekä teknisiä ja kaupallisia Mobiilimaksun esittelytilaisuuksia.

Lisätiedot: Juhani Kivikangas p. 040 5561228

 

 

(comments disabled)