Paras Mobiilipalvelu 2015 -kilpailu käynnistyi

Paras Mobiilipalvelu 2015 -kilpailu rohkaisee yrityksiä kehitystyöhön ja nostaa innovatiivisimpia palveluita suuren yleisön tietoisuuteen. Kilpailun järjestävät Teleforum ry ja Teknologiateollisuus ry, ja sen tukijoina on laaja joukko elinkeinoelämän toimijoita. Kilpailun päätuomarina toimii liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. Voittajat palkitaan SLUSH-tapahtumassa marraskuussa Helsingissä. Ehdotuksia parhaiksi mobiilipalveluiksi voi tehdä kilpailun sivustolla www.bestmobileservice.fi.

ParasMobiilipalvelu-kilpailu esittelee ja palkitsee perinteiseen tapaan vuoden parhaat jo kaupallisessa käytössä olevat suomalaisten yritysten rakentamat palvelut. Kilpailun sarjat vaihtelevat vuosittain ajankohtaisten teemojen mukaan. Vuonna 2015 esillä ovat muun muassa terveyden ja hyvinvoinnin palvelut sekä teolliseen internetiin liittyvät palvelut. Kilpailun pääpalkinto myönnetään parhaan kansainvälisen menestyspotentiaalin omaavalle palvelulle.

– Haluamme kannustaa yrityksiä uuden kehittämiseen. Pärjääminen digitalisoituvassa maailmassa edellyttää, että pystymme tuottamaan paitsi toimivia teknologisia ratkaisuja, niin myös käytettävyydeltään korkealaatuisia palveluita sekä kuluttajien että yritysten tarpeisiin. Erityisesti haluamme tuoda esiin yrityksiä, jotka ovat alusta alkaen lähteneet rakentamaan palveluistaan kansainvälistä menestystarinaa, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

– Kilpailuaika on kesäkuusta lokakuuhun. Yritysten itsensä lisäksi kuka tahansa voi ilmoittaa kilpailun nettisivuilla oman ehdotuksensa vuoden parhaaksi mobiilipalveluksi jossakin kuudesta kilpailukategoriasta. Tänä vuonna voittajat saavat SLUSH:ssa hienon tilaisuuden esittäytyä kotimaiselle ja kansainväliselle medialle, kertoo Teleforumin toimitusjohtaja Juhani Kivikangas.

Kilpailun tuomaristossa ovat tänä vuonna mukana Jose Fernandez (Microsoft), Mika Engbom (Samsung), Jari Petäjä (Hyks), Henrik Laine (MTV), Mikael Liljedahl (Helsingin Sanomat), Jukka Viitasaari (Teknologiateollisuus ry), Mika Jaakonaho (IBM), Anders Stenbäck (If) sekä Reijo Svento (FiCom ry).

Kilpailun yhteistyökumppaneina toimivat Microsoft, Samsung, IBM, Elisa, Forum Virium Helsinki, Mobiili.fi, Mobile Monday, MTV, DNA, Ohjelmistoyrittäjät ry, Sanoma, TeliaSonera sekä Startup Sauna.

Mukana kilpailussa ovat kaikki vuonna 2015 markkinoilla olevat mobiilipalvelut, jotka ilmiannetaan kilpailuaikana kilpailusivustolle www.bestmobileservice.fi. Sivustolla voi myös äänestää ehdokkaita ja äänestystulokset huomioidaan yhtenä arviointikriteerinä voittajia valittaessa. Kaikissa kategorioissa painotetaan palveluiden uutuusarvoa.

Suurimman kansainvälisen potentiaalin omaava palvelu -kategorian voittaja
esitellään Mobile Mondayn kansainvälisen verkoston kautta yli 80 maassa kansainväliselle medialle ja yhteistyökumppaneille. Kaikki kategoriavoittajat saavat voittopokaalit, kunniakirjat, laitepalkintoja sekä medianäkyvyyttä. Tarkat kategoriat sekä tiedot osallistumisesta ja kilpailun etenemisestä löytyvät kilpailusivustolta.

Lisätietoja:

Juhani Kivikangas (toimitusjohtaja, Teleforum ry)
p. 040-5561228, juhani.kivikangas@teleforum-ry.fi, www.teleforum-ry.fi


Jukka Viitasaari
(johtaja, Teknologiateollisuus ry)
p. 040-8235507, jukka.viitasaari@teknologiateollisuus.fi, www.teknologiateollisuus.fi

 

(comments disabled)