Mobiilimaksun pelisäännöt kehitettävänä

Operaattorit ovat ilmoittaneet tekevänsä syksyn aikana merkittävää markkinointia IP-pohjaisen laskutusratkaisun eli Mobiilimaksun laajemman käyttöönoton edistämiseksi yritysten keskuudessa.

Mobiilimaksun yleistyminen edellyttää, että siitä tulee helposti tunnistettava ja luotettu maksutapa myös kuluttajien näkökulmasta. Tämän vuoksi Mobiilimaksun käyttökokemus maksutilanteessa halutaan kohtuullisella tavalla harmonisoida niin, että kuluttaja tunnistaa maksutavan riippumatta siitä, mitä palvelua hän on sillä maksamassa. Maksutapahtuma pyritään kuitenkin pitämään mahdollisimman vaivattomana.

Operaattorit ja Teleforum ovat yhteistyössä tuottaneet luonnoksen (ks. alla) ”maksuikkunaksi” jossa käyttäjä vahvistaa maksun.

Maksuikkunassa on vakiomuotoisesti aseteltuna Mobiilimaksun logo, tieto ostettavasta tuotteesta ja hinnasta, maininta maksun veloittamisesta telelaskulla sekä hyväksymispainike.

Maksuikkunan käyttämisen lisäksi palveluntarjoajan tulee vapaamuotoisesti mutta selkeästi kertoa käyttäjälle maksun onnistumisesta tai epäonnistumisesta.

Tavoitteena on, että Mobiilimaksulla voidaan veloittaa kertaostosten lisäksi myös määräaikaisesti tai toistaiseksi voimassaolevia kuukausittain veloitettavia tilauksia, kunhan käyttäjälle annetaan riittävät tiedot markkinoinnissa, maksuikkunassa ja tilauksen voimassaolon aikana tapahtuvassa viestinnässä.

 

LAUSUNTOPYYNTÖ:

Pyydämme palveluntarjoajilta

-yleisiä kommentteja maksuikkunasta

-miten maksuikkuna soveltuu erilaisiin palvelutyyppeihin ja miten sitä pitäisi ehkä muokata erilaisiin palveluihin ja ympäristöihin sopivaksi?

-mikä olisi hyvä ja riittävä tapa kommunikoida kuukausittain veloitettavasta kestotilauksesta tilauksen aikana?

 

AIKATAULU:

-18.8. kommenttien dead-line

-20.8. keskustelutilaisuus (ilmoittaudu 18.8. mennessä ilkka.lehto@teleforum-ry.fi)

-1.9. (tarvittaessa otetaan lisäaikaa) pelisääntöjen julkistus, siirtymäaika alkaa

-1.1.2016 kaikilla oltava maksuikkuna käytössä

 

Kommentit voi lähettää vapaamuotoisesti  ilkka.lehto@teleforum-ry.fi

 

Maksuikkunan luonnos

 

(comments disabled)